5/11/08

Ενάντια στην ανασφαλιστη εργασία και τον τραμπουκισμότων αφεντικών


"Στις 18 Οκτωβρίου 2008 ο Δ.Σ. ιδιοκτήτης – αφεντικό της ταβέρνας ‘Μαυρομάτης’ κτύπησε στην μύτη τον για 6 χρόνια εργαζόμενο στην επιχείρηση του Σ.Π., θέλοντας να μιμηθεί διάφορους ποδοσφαιρικούς ήρωες των φαντασιώσεων του. Με κουτουλιά. Παραβαίνοντας κάθε λογική, κάθε ηθική και κάθε δικαιολογία. Αλλά το κυριότερο τους άγραφους κανόνες της ανθρώπινης συνύπαρξης. Αφορμή κάποια ασήμαντη «καθυστέρηση» στην επιστροφή από κάποια παραγγελία.

Αν τα αφεντικά νομίζουν ότι τους ανήκει κάτι από εμάς είναι γελασμένοι. Δεν τους ανήκει τίποτα. Ούτε η ψυχή μας, ούτε το σώμα μας, ούτε ο κόπος μας. Ο κόσμος τους, τα συμφέροντα τους και οι επιδιώξεις τους είναι άκρως αντιθετική συνθήκη με την υπόθεση μας.

Η συνολική συμπεριφορά του Δ. Σ. Και των συνεργατών του (που τυγχάνει να είναι μέλη της οικογένειας του) προσομοιάζει άκρως με τον τύπο του ‘στυγερού αφεντικού’ που την έχει δει κάπως. Κακομεταχειρίζεται φραστικά τους υπαλλήλους, δεν κολλάει ένσημα, δε δίνει άδειες και δώρα, και γενικότερα επιχειρεί να εδραιώσει ένα άτυπο καθεστώς εργοδοτικής ‘τρομοκρατίας’. Είναι άξιο αναφοράς, πως εδώ και πολλά χρόνια, περίπου 4, χωρίς να ρωτήσει κανέναν υπάλληλο τοποθέτησε σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης, τις άκρως διαδεδομένες πλέον σε εργασιακούς χώρους κάμερες.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να στραφούμε ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την παρουσία μας. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο αν εμείς δεν είμαστε όπως πρέπει... Όπως είχε πει και ο γνωστός στοχαστής ‘Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί’.

Αθήνα 30 Οκτωβρίου 2008
Σάκης Π."


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


Παρασκευή 7/11 19:00
Έξω από την ταβέρνα «Μαυρομάτης» Επτανήσου 4 Αγία Παρασκευή

Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου


Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: