1/12/08

«Δεν είμαστε ρουφιάνοι, δεν είμαστε αλήτες, αλήτες είναι τα Ματ και οι ασφαλίτες»


Τα παλικαράκια της ασφάλειας να μαζεύονται και να είναι πιο σεμνά

ή

«Δεν είμαστε ρουφιάνοι δεν είμαστε αλήτες αλήτες είναι τα Ματ και οι ασφαλίτες»

Η πρακτική τους ούτε μας τρομάζει ούτε μας ξαφνιάζει.

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές βρεθήκαμε απέναντι σε κρυφούς καμεραμαν τις ασφάλειας που κινηματογραφούσαν εκτός απο τους διαδηλωτές/ες και επιλεκτικά τηλεοπτικά δημοσιογραφικά συνεργεία φωτορεπόρτερ και ρεπόρτερ.

Τους εχουμε δει οχι μόνο σε πορείες φοιτητικές και διαδηλώσεις αλλά ακόμη και στο καθημερινό ρεπορτάζ...

Ήδη οι τεχνικοί τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, έχουν κάνει ανάλογη αναφορά καταγγελία για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ασφάλεια ...ρίχνοντας στις πορείες... «επαγγελματίες της ασφάλειας» στο ρόλο κάμεραμαν.

Εμείς ως δημοσιογραφοι έχουμε ταυτότητα δημοσιογραφική και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να την δείξουμε σε οποιον/α μας τη ζητήσει είτε από την πορεία είτε από την αστυνομία.

Φτάνει στην πρώτη περίπτωση, ο διαδηλωτής δίπλα μας, να κάνει το ίδιο και στη δεύτερη το αστυνομικό όργανο της τάξης ! να φέρει διακριτικά και να υποδεικνύει την υπηρεσιακή του ταυτότητα.

Σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση, ραμπο μπλέ χακι η άλλου χρώματος χωρίς διακριτικά η άλλου τύπου τυχαίου περαστικού ερασιτέχνη φωτογράφου, που τραβά επιλεκτικά τα λεγόμενα κεφαλάκια… απαντάμε με τον ίδιο τρόπο.

Εμείς δεν ειμαστε ουτε ρουφιανοι ουτε ειμαστε σε διατεταγμενη υπηρεσια της σφαλειας.

Αυτοί ειναι και αυτοι έχουν μόνο υπηρεσιακή αστυνομική ταυτότητα... και δεν την δείχνουν κιόλας όπως υποχρεούνται βεβαίως βεβαίως.

Η συμπεριφορά τον εν λόγο κυριών που φωτογράφιζαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στην πορεία του πολυτεχνείου μόνο ως διατεταγμένη υπηρεσία της ασφάλειας μπορεί να θεωρηθεί.

Για αυτό λοιπών δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διαταχθεί και μια ΕΔΕ στις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ σας η ακόμη και να προχωρήσουμε άμα χρειαστεί με καμία ωραία μήνυση για τις… πριβέ φωτογραφίες που τράβηξαν τα παλικάρια της ασφάλειας, ολισθαίνοντας σε με μια σειρά αδικήματα του ποινικού κώδικα….

Το ίδιο ισχύει και για τα παλικάρια των ΜΑΤ που ιστορικά αποδεδειγμένα δεν διστάζουν να χτυπήσουν από τυφλούς, ηλικιωμένους, συνταξιούχους, εργάτες φοιτητές, μαθητές αλλά και τους κατοίκους ολόκληρων χωριών βλέπε Λευκιμη μέχρι να σκοτώσουν ανθρώπους είτε από τα χτυπήματα των γκλόπ ανάποδα Κουμης Κανελλοπούλου . είτε από αδέσποτες σφαίρες Καλτεζας (αθώωση του δολοφόνου μπάτσου Μελίστα.

Υ.Γ (1) Για το περιστατικό είναι ενημερωμένοι και οι συνάδελφοι μας και οι αρμόδιοι και αν υπάρξουν σενάρια αστυνομικής φαντασίας θα χρειαστεί να ενημερωθούν και άλλοι περισσότερο αρμόδιοι.

Υ.Γ (2) Σενάρια αστυνομικής φαντασίας. (πια είναι αυτά;)

-Φοιτητής στο τμήμα φωτογραφίας ξυλοκοπήθηκε από διμοιρία των ματ στη Σόλωνος με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβες στη γνάθο και στην ακοή. Ήταν η τιμωρία του – Επειδή βρισκόταν μαζί με τους επαγγελματίες φωτογράφους στις φοιτητικές πορείες και εκείνο το βράδυ περπατούσε μόνος του και έπεσε πάνω σε μια διμοιρία που πριν είχε φωτογραφήσει. !!!

-Κάμεραμαν τηλεοπτικού σταθμού και ένας ακόμη δημοσιογράφος χτυπήθηκαν σε πορεία πρωτομαγιάς από παλικαριά που έστεκαν δίπλα στα ματ και φορούσαν κουκούλες.

-απειλές σε μαιλ και γενικά.

-Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από κρυφούς κάμεραμαν της ασφάλειας σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

-Τουλάχιστον 9 δημοσιογράφοι φωτοτρεπορτερ κάμεραμαν χτυπήθηκαν -ο ενας μαλιστα πολύ σοβαρά και κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, κατά την διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

-Πολλές είναι οι καταγγελίες και οι μήνυσης και οι… ΕΔΕ που καλά κρατούν ! για ξυλοδαρμούς από τα «όργανα της τάξης» σικ ! και πολλές οι περιπτώσεις που ανθρωποι χτυπιούνται αλλά σιωπούν. (!)

-Εκατοντάδες ακόμη άνθρωποι ξυλοκοπούνται και βασανίζονται από την αστυνομία είτε στους δρόμους των αστικών πόλεων είτε στις φυλακές κολαστήρια και αποθήκες ψυχών, είτε στα αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης μεταναστών

Φυσικά δεν τίθενται καν προς σύγκριση, τα μεγέθη των απωλειών, δεν είναι ο στόχος μας αυτός εξ άλλου, Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το χειρότερο ξύλο δέχονται οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι και ακόμη πιο μεγάλο μίσος των Ματ βγαίνει προς τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

(στα σενάρια αστυνομικής φαντασίας βλέπε αστυνομικές ταινίες απαντάμε με ιστορίες αληθινές από τις αστικές ζούγκλες των πόλεων).


δημοσιογράφοι


Αναδημοσίευση από το athens. indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: