28/12/07

Συνάντηση Πέμπτη 10 Γενάρη στις 8 μμ στην ΕΣΗΕΑ

Ενημέρωση από τη συνάντηση το Σάββατο 22/12

Ήμασταν ελάχιστοι και κανονίσαμε επόμενη συνάντηση Πέμπτη 10 Γενάρη στις 8 μμ στην ΕΣΗΕΑ
Επίσης έπεσε η πρόταση ανοικτής εκδήλωσης γύρω στις 20 Γενάρη με ομιλητές τον Γιάννη Κουζή από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη για να λυθούν και τέτοιου τύπου απορίες σε έναν κόσμο δημόσια, ώστε να κάνει το βήμα να ασχοληθεί.
Στις 10/12 μαζευτήκαμε 40. Έκτοτε βρισκόμαστε 4 έως 7 στα μαζέματα και κάθε φορά και κάποιοι καινούργιοι κι αυτό δεν διευκολύνει τη συζήτηση και την «πρόοδο των εργασιών». Αυτή την ιστορία πρέπει να την τρέξουμε όλοι. Δεν στήνονται σωματεία διά αντιπροσώπων.

Πιθανά ερωτήματα!!

1) Ποιους θα περιλαμβάνει το σωματείο;

Όλους όσοι θα έπρεπε να γράφονται στις ενώσεις αλλά τα αναχρονιστικά καταστατικά δεν το επιτρέπουν (δείτε στο blog το κείμενο για την Ένωση Βρετανών Δημοσιογράφων). Κοινώς για μας, όλες τις ειδικότητες που παρέχουν εξαρτημένη (επί της ουσίας) εργασία στα ΜΜΕ όλων των τύπων και σε όποιο ταμείο κι αν υπάγονται. Επίσης τους κατ' επιλογή αυτοαπασχολούμενους διασφαλίζοντας κάποια πάγια για την αξιοπρεπή εργασιακή τους σχέση.

2) Πόσοι χρειάζονται για σύσταση;

21, αλλά περνάει 3-6μηνο ως την έγκριση από το πρωτοδικείο επομένως πρέπει να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το καταστατικό

3) Θα μπορούμε μετά να μπούμε στην ΕΣΗΕΑ όταν μας βάλουν μισθολόγιο;

Νομικά δεν μπορούν να το απαγορεύσουν, αλλά είναι δεδομένο ότι θα θέλουν να κάνουν τη ζωή δύσκολη σε όποιον εμπλακεί. Και τώρα πάντως ελάχιστους βάζουν. Επίσης κάποιοι θα πρέπει να μείνουν στο σωματείο ώστε να μην καταφέρουν να το διαλύσουν απλώς εντάσσοντάς μας σε μισθολόγια.

4) Θέλουμε συνδικάτο τύπου;

Φυσικά! Αλλά αν δεν είμαστε συγκροτημένοι ακόμα κι αν το κάνουν οι υπάρχουσες Ενώσεις θα θέλουν να μας αφήσουν απέξω, ενώ αν είμαστε κι εμείς συγκροτημένο σωματείο αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ

5) Ποιος ο στόχος του Σωματείου;

Να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του. Μπορούμε να διεκδικούμε την ανάκληση απολύσεων, την ένταξη σε μισθολόγια και την αναγνώριση δεδουλευμένων λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Αυτό έχει τεράστια διαφορά από το «πάω μόνος μου και μιλάω με το αφεντικό». Φυσικά αυτό σημαίνει ενεργητική δουλειά από όλους.

Πέμπτη 10 Γενάρη στις 8 μμ στην ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: