6/1/09

Σύσκεψη Σωματείων και Εργαζομένων σχετικά με την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ως Νέοι Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε κίνηση αφορά την απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, που ασκήθηκε πάνω στην εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Παραθέτουμε αυτούσιο το κάλεσμα που λάβαμε:

Καλούμε σε σύσκεψη Πρωτοβάθμια Σωματεία και Εργαζόμενους για να συζητήσουμε και να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες, σχετικά με την υπόθεση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η δολοφονική απόπειρα ενάντια στη συνδικαλίστρια Κούνεβα η οποία με τη δράση της είχε γίνει ενοχλητική στις εταιρείες που παίρνουν εργολαβικά την καθαριότητα δημοσίων και δημοσιοποιημένων οργανισμών είναι, πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει:

- να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφισσας Κωνσταντίνας τις δύσκολες αυτές ώρες

- να καταγγείλει την ακραία αυτή έκφραση της εργοδοτικής τρομοκρατίας

- να απαιτήσει και πρακτικά να βοηθήσει ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας)

- να παλέψει για να ξεσκεπαστεί και να καταργηθεί το καθεστώς σκλαβοπάζαρου που επικρατεί στον κλάδο των εταιρειών καθαριότητας (εξευτελιστικοί μισθοί, μαύρη εργασία, κλεμμένα ένσημα, αυθαιρεσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας, συνδικαλιστικές διώξεις…)

- να αγωνιστεί για το σταμάτημα του άθλιου καθεστώτος των εργολαβιών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στους δημόσιους και δημοσιοποιημένους οργανισμούς

- να αναδείξει τα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα των μεταναστών εργατών

Η πρωτοβουλία που παίρνουμε στοχεύει σε αυτή την κατεύθυνση να συμβάλει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα κάνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για όλα τα παραπάνω, η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να δράσει αποτελεσματικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων σε αυτό τον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού για την ανταπόκριση που δε βρήκαν οι εκκλήσεις τους από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ…)

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, β’ όροφος, Εξάρχεια) την Τετάρτη 7/1/2009 στις 7.00 μ.μ.

- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: