18/1/08

Συνάντηση της «Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ» στις 21/01/2008

Άμισθοι, "μαύροι", μπλοκάκηδες, ανασφάλιστοι, μισθωτοί, από όλα τα επαγγελματικά πόστα στη βιομηχανία των ΜΜΕ επειδή δεν πρέπει να αφήνουμε την τύχη μας στα χέρια των άλλων (ειδικών και μη) τη Δευτέρα 21/01/2008 πραγματοποιείται συνάντηση - συνέλευση της «Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ» στα γραφεία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Χαρ. Τρικούπη 22 - 5oς.

Και αν κάποιοι αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τους καθαριστές/ριες τους κούριερ, τους γραφίστες/ριες κ.ο.κ ή δε θεωρούν συναδέλφους αυτούς που εργάζονται στα διαδικτυακά μέσα ή θεωρούν μη εργαζόμενους τους άμισθους πρακτικάριους, δε συμβαίνει το ίδιο και στο υπό σύσταση σωματείο. Και λέμε υπό σύσταση γιατί ήδη τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά μέσα από τις κουβέντες. Ας κάνουμε λοιπόν πράξη αυτό που μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο στο επίπεδο της θεωρίας: ενιαίο σωματείο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Για να αποκτήσει όμως δυναμική αυτό το εγχείρημα αλλά και για να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μέσο αγώνα πρέπει να πλαισιωθεί από αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, αλλά και από αυτούς που μόλις έχουν εισέλθει στη "μισθωτή/άμισθη σκλαβιά", όλους αυτούς που βλέπουν αγώνες να ξεπουλιούνται ή να μην ξεκινούν καν, όλους αυτούς που η ΕΣΗΕΑ αρνείται ότι υπάρχουν, εθελοτυφλώντας παράλληλα μπροστά στη γενική απαίτηση για Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου.

Για να δoθούν συλλογικές απαντήσεις, από όλους τους εργαζόμενους στη γαλέρα των ΜΜΕ, στην αλαζονεία των αφεντικών και στην αδράνεια των εργατοπατέρων,.
Συνάντηση - Συνέλευση στις 21/01/2008 στις 20.00, Χαριλάου Τρικούπη 22 - 5ος, στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: