28/1/08

Αλληλεγγύη στους απολυμένους του ΣΚΑΙ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ε.Τ.Ι.Τ.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, παράσταση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού, όπου ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΙ πραγματοποιούσε εκδήλωση οικολογικού ενδιαφέροντος. Αφορμή στάθηκε η ανυποχώρητη και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ η οποία αρνείται να πάρει πίσω τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων Τεχνικών.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και συνάδελφοι Τεχνικοί με το δυναμικό τους παρόν, διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα, πλακάτ και πανό και απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων Τεχνικών. Μόλις δε, έγινε αντιληπτή η παρουσία μας στον χώρο, στην ουσία έκοψαν στον αέρα την ζωντανή σύνδεση με το σημείο, αποφεύγοντας στην συνέχεια να κάνουν άλλες ζωντανές συνδέσεις. Ο πανικός τους ήταν τόσο μεγάλος που εσπευσμένα διακόπηκε η εκδήλωση προς μεγάλη απογοήτευση των εκατοντάδων Αθηναίων που ήταν εκεί. Όταν ενημερώθηκαν για τον λόγο της παρουσίας μας, δήλωναν ότι βρίσκονται στο πλευρό μας αποδοκιμάζοντας την τακτική της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Μοναδική παραφωνία ήταν η άποψη της πρώην Δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ κυρίας Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ενοχλημένη από τις φωνές διαμαρτυρίας μας την στιγμή που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και απευθυνόμενη σε απολυμένους Τεχνικούς δήλωσε την απίστευτη φράση , «… παιδιά σας παρακαλώ σταματήστε, αυτό που κάνετε δεν είναι συνδικαλιστικό…» Θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή, αντί να κάνει μαθήματα συνδικαλισμού, να ασχολείται και με τα προβλήματα των εργαζομένων, υποχρέωση που απορρέει μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων Τεχνικών, και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν αυτό δεν συμβεί.

Αναδημοσίευση από http://skai-tv-apolyseis.blogspot.com/2008/01/26108.html

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: