25/1/08

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, παράνομες αλλά και καταχρηστικές απολύσεις Συναδέλφων μας Τεχνικών της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ TV.
Οι διοικούντες την τηλεόραση του ΣΚΑΪ TV, που κατά τ΄ άλλα νοιάζονται για τους εργαζόμενους (προφανώς, της υπόλοιπης Ελλάδας) και το περιβάλλον, για τους δικούς τους δεν δείχνουν καμία ευαισθησία και με το πρόσχημα των «περικοπών» και του «κλεισίματος» του προϋπολογισμού του 2008, προχώρησαν σε απολύσεις Τεχνικών, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, με μοναδική επιδίωξη την δημιουργία κλίματος φόβου, και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Η νέα τεχνολογία που επικαλείται η τηλεόραση του ΣΚΑΪ (δημοσιογράφοι που μοντάρουν μόνοι τους, «πολυμηχανήματα» που είναι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες και τεχνικοί ραδιοζεύξεων, διευθυντές φωτογραφίας που φωτίζουν, κάνουν ρύθμιση εικόνας και ταυτόχρονα χειρίζονται ρομποτικές κάμερες), αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κάθε εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας.
Τακτική που επιτυγχάνεται δυστυχώς, λόγω της αδιαφορίας και της ανοχής του Τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας του Πειραιά, του οποίου η κωλυσιεργία, η αναβλητικότητα, και ο ελλιπής έλεγχος στις εργασιακές συνθήκες του συγκεκριμένου σταθμού, μας οδηγεί σε εύλογες σκέψεις.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Προειδοποιούμε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει
Θα αγωνιστούμε για την επαναπρόσληψη όλων των Συναδέλφων χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα
Τέλος, καλούμε, για ακόμα μία φορά, την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, να απαιτήσει άμεσα από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να ελέγχουν αν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι σε όλες τις επιχειρήσεις χωρίς καμία εξαίρεση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: