16/5/08

Ας διδαχτούμε από τις ήττες μας!

Απεγκλωβισμός από την αστική νομιμότητα

Απεγκλωβιζόμενοι από την αστική νομιμότητα και τις δημοκρατικές αυταπάτες, ας καλλιεργήσουμε κομμουνιστικές σχέσεις απορρίπτοντας όλους τους διαχωρισμούς που μας επέβαλλαν.

Προλετάριοι /ες

Μετά από ένα πολύμηνο αγώνα ενάντια στο ασφαληστρικό νομοσχέδιο, μέσα σε ένα δημοκρατικό σκηνικό ολοκληρωτικής σήψης και δυσωδίας, μόνο μια λέξη δεν έχει χάσει για μας - δυστυχώς - το νόημά της: Η ΗΤΤΑ!!!

Η ήττα που βιώνουμε όλο και πιο έντονα, όλο και πιο συχνά μέσα στην εξαθλίωση της καθημερινότητας μας, οι απανταχού προλετάριοι. Ήττα που μας σπρώχνει στην απογοήτευσή, στον αφοπλισμό, στην απομόνωση και στην ιδιώτευση. Ήττα που αν δεν διερευνήσουμε τις αιτίες και τις προϋποθέσεις της, καταδικάζουμε τους εαυτούς μας στην διαρκή επανάληψη της.

Τις πταίει; Αν ψάχνουμε για τον κύριο ένοχο, πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέφτη. Μπορούσε να κερδηθεί αυτός ο αγώνας; Φυσικά και μπορούσε. Η αγανάκτηση και η αγωνιστική διάθεση ξεχείλιζαν. Ακόμα και τα συντηρητικότερα (τραπεζοϋπάλληλοι κ.τ.λ.), ακόμα και τα πιο φοβισμένα (ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.τ.λ.) τμήματα των εργαζομένων κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο. Τι απουσίαζε; Απουσίαζε ένα στοιχειώδες σχέδιο που θα οργάνωνε τον αγώνα, θα κλιμάκωνε την πίεση και θα καθιστούσε σαφές ότι θα υπάρξει συνέχιση και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Και τι είχαμε; Είχαμε συντεχνιακό κατακερματισμό του κινήματος. Είχαμε σκόρπιες τουφεκιές για την τιμή των όπλων από το σύνολο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Είχαμε το μήνυμα «ψηφίστε το να τελειώνουμε». Πράγμα που έγινε... Θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο; Παραιτηθήκαμε από τους αυτόνομους αγώνες, εγκαταλείψαμε τις συλλογικές διαδικασίες αναθέτοντας εν λευκώ στους Παναγόπουλους και Μαυρίκηδες τη διαχείριση της δικιάς μας υπόθεσης, όπως ακριβώς αναθέτουμε στα κόμματα τη διαχείριση της εξουσίας.

Επιτέλους ας διδαχτούμε από τις ήττες μας! Απεγκλωβιζόμενοι από την αστική νομιμότητα και τις δημοκρατικές αυταπάτες, ας καλλιεργήσουμε κομμουνιστικές σχέσεις απορρίπτοντας όλους τους διαχωρισμούς που μας επέβαλλαν.

Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης πρέπει να καταχτηθεί από την ίδια την εργατική τάξη.

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

1/5/2008

Αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=867076

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: