23/5/08

Πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» ανακοίνωσε η διοίκηση του Flash

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στο συγκεκριμένο ραδιοσταθμό...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό Flash βρίσκονται ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με εκβιαστικό δίλημμα που αφορά στο εργασιακό τους μέλλον. Η διοίκηση της εταιρείας με στόχο τη δραστική μείωση του προσωπικού ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» και, αν δεν υπάρξει συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτό, απειλεί με μαζικές απολύσεις.

Ουσιαστικά η «εθελούσια» δεν είναι τίποτε περισσότερο από οικειοθελή αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, χωρίς τη διεκδίκηση των εργασιακών του δικαιωμάτων. Είναι, ακόμη, μια εργοδοτική μεθόδευση για την παράκαμψη του νόμου, ο οποίος καθορίζει με σαφήνεια συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων.

Στη συμμετοχή στην «εθελούσια» δίνονται ως δέλεαρ επιπλέον μισθοί, πέντε έως δέκα ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτει η εταιρεία και στόχος είναι η αποχώρηση σαράντα έως πενήντα εργαζομένων, κυρίως δημοσιογράφων. Το κόστος του προγράμματος μαζικών αποχωρήσεων υπολογίζεται από την εταιρεία σε 1,5 εκ. ευρώ.

Περίπου το ίδιο ποσό θα απαιτηθεί να γίνουν σύννομα και σε βάθος χρόνου οι απολύσεις των πενήντα εργαζομένων. Όπως φαίνεται η εργοδοσία έχει αποφασίσει την περαιτέρω αποδυνάμωση του Flash, είτε τώρα με την «εθελούσια» είτε με απολύσεις μετά το πέρας της διορίας που λήγει στις 13 Ιουνίου.

Μπροστά στη νέα μεθόδευση της εργοδοσίας οι δημοσιογράφοι του Flash τονίζουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε μέσο για να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και δηλώνουν ότι δεν θα υποκύψουν στο νέο εκβιασμό.

Οι δημοσιογράφοι στο ρ/σ Flash απαιτούν την άμεση συνεδρίαση του Διασωμματειακού, την κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ και την κλιμάκωση των αντιδράσεων για όλα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Ενημέρωσης. Το πρόβλημα του Flash δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους που υφίστανται άμεσα τον εκβιασμό της εργοδοσίας. Ούτε η περιπέτεια στο «Sportime», οι απολύσεις στον «Αντένα» και οι διώξεις στον ρ/σ «Επικοινωνία» του Δ.Ηρακλείου είναι μεμονωμένα γεγονότα. Αποτελούν όλα κατά μέτωπον επίθεση στην ενημέρωση και μας αφορούν όλους.

Μαρούσι 22 Μαίου 2008
Οι δημοσιογράφοι στο Flash



Αναδημοσίευση από: http://www.activemedia.gr/

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: