11/6/08

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η Ένωση τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2008 μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2008, ζητώντας, ανάμεσα σε άλλα, την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Δεύτερη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση

στο Δημοτικό ραδιοσταθμό Ν. Ηρακλείου « Επικοινωνία»

Απόλυση συνδικαλιστή, αυθαίρετη τροποποίηση του προγράμματος του ραδιοσταθμού με άμεσο αποτέλεσμα την απαξίωση και αποδόμησή του και με επιδιωκόμενο στόχο την αλλαγή του ειδησεογραφικού χαρακτήρα – αδείας του συγκεκριμένου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αυτή συνεχίζει να είναι η εικόνα που φιλοτεχνεί η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM». Εδώ και τέσσερεις εβδομάδες γίνεται μια «επιστημονικών προδιαγραφών» προσπάθεια από τη Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού να εξαντληθούν οι εργαζόμενοι ώστε να επιβάλει τη σιωπή απέναντι στις πραγματικά πρωτόγνωρες πρακτικές «εφαρμογής» των νόμων και του «πλαισίου» συμβίωσης εργοδότη και εργαζόμενου. Πρωτοτυπεί η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM» και πρωτοπορεί στην εφαρμογή κάθε αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής πρακτικής.

Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2008 μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2008.

Απεργούμε ζητώντας:

- Την άμεση ανάκληση της παράνομης και αντισυνδικαλιστικής απόλυσης του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, εκπροσώπου των εργαζομένων συντακτών του εν λόγω ραδιοσταθμού στο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

- Την άρση των διώξεων των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων των Ενώσεων.

- Τον τερματισμό της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της αποδιοργάνωσης του ραδιοσταθμού με άγνωστα σε μας ελατήρια που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν το πρόγραμμα για το οποίο ο ραδιοσταθμός έχει αδειοδοτηθεί και με απώτερο σκοπό τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας.

Θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί τον αγώνα μας μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, ώστε να μπει τέλος στις διώξεις εργαζομένων, στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στον ευτελισμό και τη μετάλλαξη του εκπεμπόμενου από τον ραδιοσταθμό προγράμματος και στο διαφαινόμενο – ή μήπως θα έπρεπε να πούμε στο επικείμενο; – ξεπούλημά του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Καμαρινόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καραπανάγος

Αναδημοσίευση από: http://www.eter.gr/html/news2.html

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: