3/6/08

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ακολουθεί το κάλεσμα που δημοσιεύτηκε στο Indymedia με υπογραφή "αληλλέγγυοι/ες από Γιάννενα":

"Έπειτα από επικοινωνία με συντρόφους από Κέρκυρα, και επειδή είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να τρέχουν για όλα, αναλάβαμε την ευθύνη να δημοσιοποιήσουμε ένα κάλεσμα για πανελλαδική δράση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης την Παρασκευή 6 Ιούνη.

Την μέρα αυτή προγραμματίζεται εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Κέρκυρα, από σωματεία και φορείς που ζητούν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών από όλους τους συλληφθέντες. Μεγάλη σημασία δίνεται ιδιαίτερα στην περίπτωση του σοβαρά τραυματισμένου 16χρονου, ο οποίος διώκεται για τον θάνατο της γυναίκας.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουμε συντρόφους από διάφορες συλλογικότητες και πόλεις, και φυσικά η βοήθεια όλων στο να διαδωθεί το κάλεσμα δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτη είναι και κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Το κάλεσμα αφορά στην πραγματοποίηση ταυτόχρονα (την ίδια μέρα), σε όσες περισσότερες πόλεις είναι δυνατόν, δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης, και στους συλληφθέντες. Η μορφή των δράσεων είναι φυσικά θέμα που διαμορφώνεται από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις πρωτοβουλίες που θα τις πραγματοποιήσουν.

Οι δράσεις αυτές, προτείνουμε να πραγματοποιηθούν σε Περιφέρειες (ή Νομαρχίες όπου δεν υπάρχουν) γιατί θεωρούμε απαραίτητο να αναδειχθεί ότι οι δομές αυτές φέρουν την άμμεση πολιτική ευθύνη όχι μόνο για τον σχεδιασμό χωροθέτησης και εγκατάστασης ΧΥΤΑ, αλλά και για τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίον επιβάλλουν τις κεντρικές πολιτικές επιλογές σε τοπικό επίπεδο.

Όσοι/ες αποφασίζουν μια δράση για την ημέρα αυτή, καλό θα ήταν να δημοσιεύουν εδώ (αν βέβαια θέλουν) το κάλεσμα έτσι ώστε να έχουμε συνολική εικόνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ"


Αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=874607

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: