27/6/08

Για την πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των Λευκιμμιωτών, στις 26/06

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των Λευκιμιωτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 400 αλληλέγγυοι/ες, Λευκιμιώτες κάτοικοι Αθηνών, αναρχικοί-αντεξουσιαστές και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και πορεύτηκαν δια μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου πίσω πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Λευκιμιώτες, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Η παρουσία της αστυνομίας κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν. Στην Παν/μίου, στο ύψος της Σίνα, επιχειρήθηκε η περικύκλωση των διαδηλωτών, οι οποίοι σταμάτησαν να προχωρούν, διεκδικώντας την αποχώρηση των μπάτσων και αποτρέποντας προσωρινά την περικύκλωσή τους.

Μόλις όμως η πορεία έφτασε στη Σταδίου, στο ύψος της Πεσμαζόγλου, οι ματάδες σχημάτισαν το γνωστό Π, κάνοντας σαφές για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα πως «ότι κινείται είναι επικίνδυνο». Με την ευγένεια και το τσακίρικο βλέμμα που τους διακρίνει, επιτήρησαν και «συνόδευσαν» τους διαδηλωτές έως το Σύνταγμα. Εκεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση για τη συνέχιση του αγώνα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Υ.Γ. Συγκέντρωση-συναυλία ενάντια στα ναρκωτικά πραγματοποιούσε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα, μέλη του οποίου δε σταμάτησαν να φωνάζουν ότι το κόμμα είναι το μοναδικό που αντιπαλεύεται τα ναρκωτικά και η νεολαία του η μοναδική που λέει «όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το ότι την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των Λευκιμμιωτών, αγώνα στον οποίο από την αρχή του τοπικά μέλη του ΚΚΕ συμμετείχαν, αλλά και συνελήφθησαν από τις κατασταλτικές δυνάμεις, δε φάνηκε να τους απασχόλησε ιδιαίτερα. Με τέτοιο κόμμα το «πρέζα όμορφη», που έχει τραγουδήσει ο Τ. Πανούσης φαντάζει επίκαιρο.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν και τα τρικάκια που πετάχτηκαν:

- Ντροπή, ντροπή υπάρχει μια νεκρή, έξω από τη Λευκίμμη η χωματερή
- Μετά απ’ της Λευκίμμης τη δολοφονία, με αίμα είναι βαμμένη η αστυνομία
- Νίκη στον αγώνα των Λευκιμιωτών, ΧΥΤΑ στις βίλες των αφεντικών.
- Το κράτος τους αγωνιστές αποκαλεί αλήτες, αλήτες είναι τα ματ και οι ασφαλίτες
-
Μπάτσοι εργολάβοι ακούστε το καλά, υπάρχει μία θέση για όλους στο ΧΥΤΑ
- Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι




Δεν υπάρχουν σχόλια: