30/9/08

Λευτεριά στους αγωνιστές της ΛευκίμμηςΑντιγράφουμε από http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/09/blog-post_29.html :

Νέα επεισόδεια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Ένας αστυνομικός τραυματίας και δύο συληφθέντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι ο απολογισμός των νέων επεισοδίων που έγιναν χθες το απόγευμα στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση χθες το απόγευμα περίπου 25 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιχείρησαν να παραβιάσουν την περίφραξη του εργοταξίου και επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο χώρο. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές και σε υπηρεσιακά οχήματα.


Πηγή: ΕΡΤ


Εν μέσω της γενικότερης κοινωνικής/οικολογικής καταστροφής που σπέρνει με ιδιαίοτερη ένταση τελευταία το καπιταλιστικό σύστημα, άλλοι (ΜΜΕ) επιλέγουν να ασχολούνται με... Τατούληδες κι άλλοι επιλέγουν να αντισταθούν, να συνεχίσουν έναν κοινωνικό πόλεμο που ποτέ δεν τέλειωσε. Άλλοι (τηλεθεατές) παρακολουθούν παθητικά την εικόνα της ζωής τους να περνάει μπροστα από τις οθόνες, άλλοι διεκδικούν το δικαιώμα στην ζωή εκεί που ποτέ δεν έπαψαν να κρίνονται τα πράγματα, στους δρόμους.


Αυτή την στιγμή 2 αγωνιστές του κινήματος της Λευκίμμης δικάζονται από τους εγκληματίες του Κράτους. Κατηγορούνται για:

-Αντίσταση κατά της αρχής
-Απειλή και εξύβριση
-Πρόκληση σωματικής βλάβης και φθοράς


Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε πίσω από μια οθόνη κι εμείς είναι να ευχηθούμε καλή Λευτεριά στους συναγωνιστές, στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη, σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: