18/4/08

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Η Ταξική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλει την τρομοκρατική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Θανάση Αποστόλου, αντιπροέδρου της Διοίκησης του σωματείου μας, και προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου από την εταιρεία ΕΡΜΗΣ ΜΠΡΙΝΓΚΣ στην οποία εργάζεται. Η απόλυση έγινε μόλις λίγες μέρες μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέο-εκλεγμένου ΔΣ του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου.

Η εργοδοσία της εταιρείας αυτής, αρνήθηκε αρχικά να παραλάβει την γνωστοποίηση της σύνθεσης του νέου ΔΣ που της κοινοποίησε ο συνάδελφος και αντιπροσωπεία του σωματείου, και χρειάστηκε αυτή η κοινοποίηση να γίνει με επίδοση από δικαστικό επιμελητή στις 4 Απριλίου. Αυθημερόν γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία στον συνάδελφο η απόλυση του κατά παράβαση των νόμων που προστατεύουν την συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση στους χώρους δουλειάς.

Η Ταξική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων θεωρεί την υπόθεση ως προσπάθεια άσκησης τρομοκρατίας ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στον συνάδελφο και ζητάει την ανάκληση της παράνομης απόλυσης του.

Καλεί όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να συνδράμουν στις ενέργειες του σωματείου μας για την ανάκληση της απόλυσης.


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 12-04-2008

Αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=858031

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: