20/3/08

Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων Στον Τύπο 19/03

Μετά το πέρας της πορείας για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε συνέλευση εργαζομένων στον τύπο, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ο κόσμος που συμμετείχε -περίπου 250 άτομα- είχε στην πλειοψηφία του, τη διάθεση και την όρεξη να πάει τα πράγματα παραπέρα, από μια "αγωνιστική" ανακοίνωση.
Εκφράστηκαν έτσι διαθέσεις, αυτοοργανωμένης παρέμβασης στον Υμηττό και αφαίρεση του καλωδίου του απεργοσπαστικού καναλιού ΑΛΦΑ που εκείνη τη στιγμή, εξέπεμπε κανονικά, προβάλλοντας ποδοσφαιρικό αγώνα.
Τον τόνο έδωσαν οι τεχνικοί που παραβρίσκονταν στη συνέλευση και ακολούθησαν κυρίως νέοι εργαζόμενοι στον τύπο, οι οποίοι υπερτόνισαν την ανάγκη ταξικής ενότητας και απεμπόληση του διαχωριστικού πλέγματος, που από τα πάνω επιβάλλεται στους εργαζόμενους στον τύπο.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ηττοπαθείς λογικές επικράτησαν, εκφραζόμενες κυρίως από, γερασμένων αντιλήψεων, εκπροσώπους της αριστεράς μέσα στην ΕΣΗΕΑ. Έτσι αφού η πρόταση για τον Υμηττό δεν έτυχε της αποδοχής λόγω του φόβου "ύπαρξης μπράβων με πιστόλια" (!!!), προτάθηκε άμεσα οι παραβρισκόμενοι να κατευθυνθούν στο κτίριο του Άλφα.
Ούτε αυτό πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα μεγαλειώδες "αγωνιστικό" αιτηματικό ψήφισμα και η συνέλευση έληξε με την υπόσχεση σήμερα (20/03) να πραγματοποιηθεί Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για "τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την περιφρούρηση της απεργίας", αλλά και για να ξανατεθούν τα ζητήματα της συνέλευσης (19/03).
Τελικά ούτε το Μεικτό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε, αφού προσήλθαν μόλις οι 12 από τους 70 εκπροσώπους(!!!!!).

Τα μεγαλόστομα ευχολόγια για "πραγματοποίηση συνελεύσεων σε κάθε μαγαζί, ώστε να αποφασιστεί 48ωρη απεργία και να πιεστεί με αυτά τα ψηφίσματα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να κηρύξει 48ωρη απεργία", τα αφήνουμε απλά ασχολίαστα....

Το μόνο θετικό από την όλη κατάσταση, είναι η από κοινού δήλωση της διάθεσης τεχνικών και κάποιων δημοσιογράφων, κυρίως εκτός ΕΣΗΕΑ, για ενιαίο αγώνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι μακριά η ώρα που η συντεχνία της ΕΣΗΕΑ, δε θα νιώθει τόσο ασφαλής να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς...

Ακηδεμόνευτοι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.

Συνάντηση την Κυριακή στις 2.μμ στα γραφεία της "Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση σωματείου στα ΜΜΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: