12/3/08

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΟΜΠΟΛΙΚΗ ΕΣΗΕΑ;

Οι Δημοσιογράφοι κέρδισαν την εξαίρεση από την «ενοποίηση» με… αντάλ-λαγμα: Την προστασία ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και το προβοκάρισμα των απεργών; ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΟΜΠΟΛΙΚΗ ΕΣΗΕΑ;
Μόλις ο Πρωθυπουργός έδωσε το διαγγελματικό σύνθημα ενεργοποίησης του… κωδικού: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ» (μόνο σημαντικό του έργο ως… κυβερνήτης!!!), αυτόματα η Ρηγίλλης κινητοποιήθηκε προκειμένου να προβληθεί μια εικόνα αλληλοσπαρασσόμενης κοινωνίας, μια δήθεν κοινωνική κατακραυγή κατά των «προνομιούχων απεργών». Ιδιαίτερα για τη ΔΕΗ έγιναν ταυτόχρονα:

-Τράβηξε τη ΔΑΚΕ στη Ρηγίλλης και απειλώντας,διερεύνησε για εύκαμπτους συνδικαλιστές της οι οποίοι θα ξεκινήσουν σπάσιμο της απεργίας. Αναμένεται πότε και πως θα υλοποιηθεί.

-Εξαφάνισε κυβέρνηση και Δ/ση ΔΕΗ από τα ΜΜΕ διατάζοντας στελέχη της να τρέχουν στα ΜΜΕ εμφανιζόμενα ως η… αγανακτισμένη κοινωνία κατά των απεργών, όπως οι καμουφλαρισμένοι πρόεδροι(τύπου ΜΙΧΑΛΟΥ του ΕΒΕΑ που,ως διοίκηση ΔΕΗ, αύξησε 17% το ρεύμα στα μέλη του) και οι δούρειοι ίπποι (τύπου βουλευτή ΜΑΝΩΛΗ,εκπαιδευμένου στο ξεπούλημα των εργαζόμενων, ως… ΓΣΕΕ).

-Φώναξε στην (υποταγμένη) ΕΣΗΕΑ: «Έλα εσύ που έφαγες το… Αυγό» και αμέσως στα ΜΜΕ(ιδιωτικών και κρατικών αφεντικών) εμφανίστηκαν οι άθλιες δημοσιογραφικές φιγούρες και αντί να εγκαλούν τους δράστες, Καραμανλή-Κυβέρνηση, καλώντας τους να αντιπαρατίθενται με τους απεργούς, προβάλ-λουν τους καμουφλαρισμένους Μιχαλοπροέδρους (εκφραστές της Ρηγίλλης) να κατακεραυνώνουν τους απεργούς και ν’ απαιτούν κατάργηση κάθε απεργίας.(Αλήθεια,τι θα… κάμει το ΕΒΕΑ με τον ΜΙΧΑΛΟ. -

Τέλος, διέταξε προς «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» να ενεργοποιήσει τον… ανεξάρτητο ρόλο της.Υπάκουσε! Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ότι η ΔΕΗ γιγαντώθηκε, εξηλέκτρισε και προσφέρει φτηνό ρεύμα, χάριν στην (13 δις ευρώ) ενσωματωμένη στη ΔΕΗ ασφαλιστική περιουσία των εργαζόμενών της. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μέτοχοι της ΔΕΗ σε ποσοστό άνω του 70%.

Γι αυτό λοιπόν η κοινωνία πρέπει να αντικρούει:Τους στημένους Σόμπολους του υποταγ-μένου συνδικαλισμού και τους δήθεν ανεξάρτητους «κοινωνικούς διαμορφωτές» οι οποίοι με ποικίλα ανταλλάγματα προστατεύουν την εικόνα του Καραμανλή και της κυβέρνησης και υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες. (Η ΕΣΗΕA,επιτέλους,θα φρενάρει τους προβοκάτορες Το πρόβλημα δεν είναι η ενοποίηση των Ταμείων (πρέπει να γίνει) αλλά η μεθόδευση της κυβέρνησης Καραμανλή να κατασπαράξουν τα αποθεματικά τους για να πετύχει την κατακρή-μνιση και εξομοίωση ΟΛΩΝ με το ΙΚΑ.

Η κοινωνία δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα της κατάργησης εργατικών (λεγόμενων) προνομίων(κατακτημένων με αγώνες, αίμα και υψηλές εισφορές) αλλά να απαιτεί δικαιοσύνη και την εξίσωση όλων προς τα πάνω, με στόχο το ψηλότερο. Κανείς δε θα ωφεληθεί με την εξίσωση προς την αθλιότητα για να υπερπλουτίζουν τ’ αφεντικά, οι αεριτζήδες μέτοχοι και τα φερέφωνά τους. Όλοι ν’αγωνιζόμαστε για την εξίσωση απάντων προς τα πάνω. Όλοι το οφείλουμε προς όλους.

Γιάννης Ζωχιός (πρώην Αντ/δρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ)

αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=840615

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: