21/3/08

Από τη χτεσινή συγκέντρωση 20/03 στο Σύνταγμα

Η αναμενόμενη μικρή προσέλευση κόσμου (περίπου 2.000) στη χτεσινή συγκέντρωση, δεν έληξε χωρίς παρατράγουδα.

1ον) Μέλη του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ-ΕΕΔΥΕ) πέρασαν ανενόχλητοι από την αλυσίδα των ΜΑΤ, κατευθυνόμενοι προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ως δια μαγείας οι κλούβες στα "λουλουδάδικα" άνοιξαν και οι ΚΚεδες πέρασαν ανάμεσα, συνεχίζοντας την αντιπολεμική τους πορεία!

2ον) Την ίδια στιγμή και αντιλαμβανόμενοι αυτό το γεγονός, εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές και άλλοι συγκεντρωμένοι, επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το συγκεκριμένο σημείο, αλλά οι κλούβες και τα ΜΑΤ ξαναέφραξαν το δρόμο, και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτού να αρχίσει πετροπόλεμος από τους διαδηλωτές. Η αστυνομία απάντησε εκ νέου με χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου-λάμψης.

3ον) Άλλο που δεν ήθελαν οι εργατοπατέρες και οι κουστουμαρισμένοι συνδικαλιστές, μετά τα "συνεχίζουμε ανένδοτοι τον αγώνα" που φώναζαν από τα μεγάφωνα, εντός 10-15 λεπτών άρχισαν τα "η συγκέντρωση διακόπτεται, κλιμακώνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα τον αγώνα", χωρίς φυσικά να υπάρχει καν ορατός κίνδυνος επίθεσης των ΜΑΤ.

4ον) Ως φυσικό επακόλουθο, η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων διαδηλωτών αρχίζει να αποδοκιμάζει έντονα τους εργατοπατέρες και ξεκινούν άμεσα λεκτικοί διαπληκτισμοί. Πεπεισμένοι για την, για ακόμα μία φορά, εκπλήρωση του ηγετικού τους ρόλου, οι συνδικαλιστές αρνούνταν να απαντήσουν στο "γιατί διαλύετε τη συγκέντρωση" και καλούσαν τον κόσμο να αποχωρήσει, καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους τους επιτιθέμενους στα ΜΑΤ.

Για ακόμα μία φορά εργατοπατέρες και μπάτσοι ανέβασαν εκπληκτική θεατρική παράσταση, με αυλαία την έτσι κι' αλλιώς οιωνεί αγωνιστική συγκέντρωση και φιλοθέαμον κοινό τους έκπληκτους, από την ταχύτητα ξεπουλήματος των διαθέσεών του, διαδηλωτές.
Άξιος ο μισθός σας...ακόμα μία φορά...

Αλήτες λέρες εργατοπατέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: