27/3/08

ΜΕ ΦΟΡΑ - ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΧΩΡΑ

























Ή αλλίως η ΕΡΤ επί τω έργω!!!

Η κρατική τηλεόραση ήταν, είναι και θα είναι ένα φερέφωνο των κρατικών επιταγών. Τόσα και τόσα παραδείγματα υπάρχουν.

Ακόμα ένα προστέθηκε στις 10/03/2007 κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, όταν Θιβετιανοί και Γάλλοι δημοσιογράφοι (Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα) αποπειράθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή της εξέγερσης, ενάντια στην Κινεζική κατοχή στο Θιβέτ.

Η κάμερα της ΕΡΤ αν και κατέγραψε τη διαμαρτυρία, αποπειράθηκε να κουκουλώσει το γεγονός, μη προβάλλοντας ούτε ένα πλάνο από τις συγκεκριμένες σκηνές και μη κάνοντας φυσικά την παραμικρή αναφορά.

Φυσικά, η ΕΡΤ λειτουργώντας σε μορφή "ασφαλίτη που διαβάζει την εφημερίδα ανάποδα στο παγκάκι", θεώρησε ότι ένα γεγονός που έλκει τα φώτα των ΜΜΕ απ' όλο τον κόσμο δε θα αποκαλυφθεί. Όπως ήταν φυσικό πλανήθηκε πλάνην οικτρά. Το BBC μετέδωσε αρχικά τις εικόνες και αυτές έκαναν στη συνέχεια το γύρω του κόσμου .

Αυτό που όλους μας προβληματίζει, αλλά δε μας εκπλήσσει δεν είναι ότι εκτέθηκε η χώρα και τα αστυνομικά της μέτρα, όπως ειπώθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, αλλά:

α) Ζούμε σε καιρούς όπου οτιδήποτε ελλοχεύει κινδύνους απόκλισης από την κυρίαρχη ιδεολογία, λογοκρίνεται και καταπνίγεται στη σιωπή.

β) Αυτόκλητοι εθνοσωτήρες πολίτες, που εθεάθησαν να επιτίθενται στους διαμαρτυρόμενους Θιβετιανούς και να τους παραδίδουν στην αστυνομία, είναι προφανώς ασφαλίτες.

γ) Απολιθωμένα μαοϊκά κατάλοιπα, που σιωπούσαν στα γεγονότα της πλατείας Τιεν Αν Μεν, συνεχίζουν να νίπτουν τας χείρας τους, μπροστά στη σφαγή που και σήμερα πραγματοποιείται στο Θιβέτ.

Ευχόμαστε σε όλους περαστικά και επειδή γνωρίζουμε τα πατριωτικά τους αισθήματα, τους ευχαριστούμε που με την τρισγέλοια στάση τους πραγμάτωσαν το σύνθημα:

"Με φόρα - με φόρα, να εκτεθεί η χώρα"

Οι φωτογραφίες είναι αναδημοσιευμένες από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=846317



Δεν υπάρχουν σχόλια: