26/3/08

Η ΟΜΕΡΤΑ τώρα δικαιώνεται

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ

Αθήνα, Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Η ΟΜΕΡΤΑ τώρα δικαιώνεται

Σήµερα όλοι οι εργαζόµενοι δίνουµε τη µάχη µας για να καταργηθεί ο Νόµος-έκτρωµα της κας
Πετραλιά, ο οποίος αυξάνει τα χρόνια εργασίας για όλους µας, µειώνει το ύψος των συντάξεων, χτυπάει καίρια το ύψος της επικούρησης, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνει τις παροχές των Ταµείων µε άµεσο αποτέλεσµα να οδηγείται η Ασφάλιση και η Σύνταξη στην Ελλάδα στα χέρια των ιδιωτικών µεγαλοσυµφερόντων. Οι Τεχνικοί είµαστε στο ίδιο χαράκωµα µε όλους τους εργαζόµενους της χώρας και κυρίως µε τους συναδέλφους µας διοικητικούς, συντάκτες και τεχνικούς τύπου στα ΜΜΕ.

Απαιτούµε την άµεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νοµοσχεδίου, και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόµων. Είµαστε εδώ, έτοιµοι να διεκδικήσουµε τα δικαιώµατά µας.

Την ώρα αυτή οι γνωστοί ΟΡΚΩΤΟΙ χτύπησαν ξανά, επικαλούµενοι άρθρο της εφηµερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ, το οποίο συµπτωµατικά (;) προσπαθεί να αµβλύνει τις εντυπώσεις για τη στενή σχέση που, νωρίτερα, οι ίδιοι άθελά τους οµολόγησαν ότι είχαν στο Ασφαλιστικό µε την κα Πετραλιά.

Με τίτλο «Όλα όσα κρύβουν κάποιοι επίορκοι στην ΕΣΗΕΑ» οι ΚΕΔιτες παραδέχονται ότι η ΟΜΕΡΤΑ εµπνέει την παρέα τους. Κάποιοι άλλοι συντάκτες όµως, ευτυχώς η πλειοψηφία, δεν απώλεσαν το ήθος και τη συνδικαλιστική τους συνείδηση. Αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καµιά σχέση µε τη συντεχνιακή λογική που δυστυχώς, προς το παρόν, κυβερνά ΔΟΛίως και µε δοτές πλειοψηφίες. Είναι πλέον µειοψηφία στον χώρο και αποκαλύφθηκαν οι συνεργασίες και αντιλήψεις τους. Έπεσαν οι µάσκες και αυτό τους ενοχλεί.

Έτσι, στη σπουδή τους για κατάστρωση «πιασάρικης» αντεπιχειρηµατολογίας που θα µπορέσει να συµβάλει στην υπονόµευση της επίπονης προσπάθειας των τεχνικών ραδιοτηλεόρασης, οι παραχαράκτες ξερνούν διάφορα. Εµείς µε τη σειρά µας απλώς ρωτάµε:

1. Γιατί οι τεχνικοί χάνουν, όπως ισχυρίζεται η ΚΕΔ, από την ένταξή τους στο Ταµείο του Τύπου;

Δηλαδή εσείς κοροϊδεύατε τους υπαλλήλους των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ το 1999 όταν (και σωστά) εντάσσατε τις ειδικότητες των συντακτών και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ; Γιατί δεν τους αφήνατε στο ΙΚΑ; Α! και έκπτωτε…οι εισφορές των εργαζοµένων τεχνικών (στην περίπτωση εφαρµογής της πρότασής µας): 8,5% (ΤΣΠΕΑΘ) συν 3% (ΕΔΟΕΑΠ) σε καµιά περίπτωση δεν θα είναι µεγαλύτερες από το 16% ή 19,45% που πληρώνουν σήµερα στο ΙΚΑ.

2. Με ποια λογική εµείς, επειδή ζητάµε την ένταξη στο Ενιαίο Ταµείο, είµαστε τα τσιράκια των αφεντικών στα Ραδιοτηλεοπτικά; Οι ΚΕΔίτες που–όπως άλλοι οι οποίοι όµως δεν µιλάνε– έχουν µπει στο Ταµείο µε απαλλαγές από την εποχή της χούντας ποιους εξυπηρέτησαν;

3. Εµείς την Πετραλιά δεν την είδαµε. Άλλοι µιλούσαν µαζί της. Οι ίδιοι που της πήγαιναν εναλλακτικές λύσεις. Οι ίδιοι που πριν λίγες µέρες πανηγύριζαν επειδή τάχα «έσωσαν τον ΕΔΟΕΑΠ». Οι ίδιοι αυτοί που, επειδή οι συντάκτες δεν τσίµπησαν και κατάλαβαν σε τι λούκι
µπαίνουν µε τέτοιες µεθοδεύσεις όλα τα Ταµεία και ο ΕΔΟΕΑΠ, προσπαθούν να τα γυρίσουν και να βρουν ενόχους. Είναι η παλιά τακτική του Εφιάλτη και κάποιων σύγχρονων ρουφιάνων που κολλάνε, πάντα, στην εκάστοτε κυβέρνηση για να βολεύονται και να τα πιάνουν.

4. Χρόνια τώρα οι κρατήσεις σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ γίνονται για τις ειδικότητες: των συντακτών, των οικονοµικών ή εµπορικών διευθυντών, αναπληρωτών αυτών, προσωπαρχών, ταµιών, λογιστών, βοηθών λογιστών, αναλυτών ή προγραµµατιστών Η/Υ, παραγωγών διαφηµίσεων, εισπρακτόρων, διεκπεραιωτών, αποθηκαρίων, δακτυλογράφων, αρχειοθετών, υπαλλήλων: marketing, διαφηµίσεων και δηµοσίων σχέσεων, αγγελιών, οικονοµικών υπηρεσιών, προµηθειών, πιστώσεων και πωλήσεων, συνδροµών, προσφορών µηχανογράφησης, στατιστικής υπηρεσίας, κυκλοφορίας, γραµµατείας, τηλετύπων (fax), τηλεφωνητών και των υπαλλήλων ροής προγράµµατος. Γιατί τόσο µένος για τους τεχνικούς και γιατί κολλήσατε στις µανικιουρίστες; Τις ειδικότητες των τεχνικών τηλεόρασης ορίζει επακριβώς από το 1980 /ΠΔ 160 η Ελληνική Πολιτεία καθώς και οι οικίες ΣΣΕ πράγµα που δεν γίνεται µε άλλες ειδικότητες άλλων χώρων δίνοντας το δικαίωµα παρερµηνειών και διασταλτικών ερµηνειών… Στο κάτω - κάτω αν τα αφεντικά θέλουν να τις περάσουν στο Ταµείο µπορούν, όπως συνήθως κάνουν, να τις «βαφτίσουν» και να τις …χωρέσουν
στο αεροδρόµιο ειδικοτήτων που προαναφέραµε και αδιαµαρτύρητα δεχθήκατε. Αφήστε τα
προσχήµατα. Δεν θέλετε ένα Ταµείο, γιατί θέλετε τον κλάδο σε µόνιµο εµφύλιο.

5. Δεν καταλαβαίνουµε τη χαρά σας επειδή για ΤΑΙΣΥΤ, ΤΑΤΤΑ και ΤΣΕΥΠ υποβαθµίστηκε η περίθαλψη. Πανηγυρίζετε λες και η Πετραλιά πέρασε δική σας πρόταση. Κι εµείς χαιρόµαστε αλλά για άλλους λόγους: γιατί όσο πιο άδικο είναι αυτό το µόρφωµα τόσο πιο γρήγορα θα πέσει και γιατί από το είδος της χαράς αναγνωρίζεις τις προτάσεις που υπέβαλαν οι συνοµιλητές της.

6. Το εκλογικό σώµα καταλαβαίνει όσους φοράνε µάσκες. Διαθέτει και κρίση και µνήµη. Δεν είναι τυχαίο που η ΚΕΔ σέρνεται µόνιµα τέταρτη στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και ολισθαίνει πια στα αζήτητα.

Δεν µπορεί µια ζωή να το παίζεις τσαλαβούτας χρωµάτων (πράσινο – µπλε) και στο τέλος να µην βαφτείς στον πάτο του βαρελιού (=µαύρο). Στις περασµένες εκλογές της ΠΟΕΣΥ, όπως µας είπανε τα ροζ πουλιά (αυτά µε τα κόκκινα, όπως γράφεις, παπούτσια), σε έσωσαν κάποιοι. Σε τράβαγαν για πρόεδρο κι εσύ τα στύλωνες. Καθότι εσύ, ως συνήθως, τα ήξερες όλα. Λάθος τους που τότε δεν άκουσαν, να ησυχάζαµε; Τώρα και αυτοί βρίσκονται απέναντι. Εσύ µόνος µ’ ένα Χατζάρα;

7. Καταλαβαίνει άραγε η ΚΕΔ πόσο καρφώνεται µε αυτή τη στάση της; Όλοι ζητάνε την ένταξη των τεχνικών στο Ενιαίο Ταµείο. Από τα κόµµατα: ΠΑΣΟΚ (Οµιλία του Προέδρου του κου Γ. Παπανδρέου στη Βουλή την 18 η Μαρτίου 2008), ΚΚΕ (Ανακοινώσεις στην αντιπροσωπεία µας από τον βουλευτή του κόµµατος κο Σ. Χαλβατζή) και ΣΥΡΙΖΑ (Δελτίο Τύπου της 3ης Μαρτίου 2008). Από τους συνδικαλιστές η Γενική Συνοµοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Δελτίο Τύπου της 20ης Μαρτίου 2008) οι Ενώσεις ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, τα περισσότερα µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου της ΕΣΗΕΑ ακόµα και ο Πρόεδρός της Πάνος Σόµπολος. Τι µένει απέξω; Οι εργοδότες Τύπου, η κυβέρνηση, άντε και το ΛΑΟΣ που δεν το ακούσαµε να αρθρώνει λέξη για το θέµα… Όλοι µας πλην των φωτισµένων αρµενίζουµε στραβά; Όλοι µας πουληµένοι στην εργοδοσία; Μιλάµε για γιατρό απλώς ή για ψυχίατρο;

8. Οι δικές µας απεργίες ποινικοποιήθηκαν από τα αφεντικά. Αυτό λέει πολλά. Ας µας εξηγήσουν οι ΚΕΔιτες γιατί σε κάθε απεργία µάς πάνε σε δίκες οι «φίλοι µας» εργοδότες.

9. Όσον αφορά τους απεργοσπαστικούς µηχανισµούς πάντα αναπτύσσονται σε κάθε απεργία.

Ειδικά για την ΕΤΕΡ οι απεργοσπαστικοί µηχανισµοί στήνονται µανιασµένα κι αντιµετωπίζονται επειδή είµαστε µια γροθιά.

Για να τελειώνουµε µε τους ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ εχθρούς µας:

Οι τέσσερεις ενώσεις των Τεχνικών ουδέποτε ζητήσαµε ως λύση στο ασφαλιστικό µας τη δηµιουργία του εκτρωµατικού ΤΑΤΕ-ΡΤ. Καταδικάζουµε την αποσπασµατική προσπάθεια της υπουργού Απασχόλησης να δείξει ότι δήθεν ασχολήθηκε µαζί µας. Καταδικάζουµε κάθε προσπάθεια εγκλωβισµού των τεχνικών της ραδιοτηλεόρασης σε λύσεις που υπαγορεύουν οι ΟΡΚΩΤΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΤΕΣ και αυτόκλητοι συνοµιλητές της στην Υπουργό και την καλούµε να πάρει πίσω αυτό το ΠΡΑΓΜΑ µε την ονοµασία ΤΑΤΕ-ΡΤ που ουσιαστικά εξυπηρετεί:

Ø Τη µιντιακή εικόνα της υπουργού,

Ø Την παραποµπή του προβλήµατος Ασφάλιση Τεχνικών Ραδιοτηλεόρασης στις καλένδες,

Ø Τα µικροσυµφέροντα των τρωκτικών της συντεχνίας.

Εµείς ζητάµε το αυτονόητο: Ουσιαστική και όχι µιντιακή ενοποίηση για όλους τους εργαζόµενους στα ΜΜΕ, πλήρως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραποµπές, χωρίς επαχθείς µεταβατικές διατάξεις και χωρίς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης να φαλκιδεύουν τις συντάξεις, την επικούρηση και τις ιατροφαρµακευτικές παροχές.

Και για να τελειώνουµε µε τα παραµύθια: την ένταξη των Τεχνικών, έστω και σε αυτό το
ασφαλιστικό µόρφωµα, πέτυχαν η κατακραυγή της κοινής γνώµης, οι θέσεις των κοµµάτων και οι αγώνες των συναδέλφων µας (εργαζόµενοι, Ενώσεις και παρατάξεις). Τρανή απόδειξη του τι θα πετυχαίναµε όλοι µαζί για τα Ταµεία µας, αν δεν µας τύχαινε απέναντι, συνοδοιπόρος ουσιαστικά µε την υπουργό, κάποιος έκπτωτος Τσαλαπάτης. Κρίµα…

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ

Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: