21/4/08

Για την πορεία του Σαββάτου 19/04/08

Στην πορεία

Το Σάββατο, 19/04, πραγματοποιήθηκε πορεία από τη ΓΣΕΕ προς το ΣΕΒ, ως απάντηση στο «σύγχρονο σύμφωνο εργασιακής ειρήνης» του 1€ αύξηση τη μέρα. Στην πορεία καλούσαν διάφορα σωματεία και συλλογικότητες. Υπήρχαν πανό από το "Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου", της "Ανοικτής Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων για το Ασφαλιστικό", της "Νέας Βάρδιας" και της "Ταξικής Πορείας".

Στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 200 άτομα, τα οποία "αναστάτωσαν" το καταναλωτικό κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματα και τις παρεμβάσεις τους. Η πορεία ξεκίνησε από τη ΓΣΕΕ (Πατησίων και Αλεξάνδρας), προχώρησε στην Πατησίων και συνέχισε στην Αιόλου. Έκπληκτοι οι καταναλωτές έβλεπαν του διαδηλωτές να περνούν ανάμεσά τους να τους μιλάνε, να φωνάζουν συνθήματα και να τους μοιράζουν κείμενα. Μετά το ολιγόλεπτο αυτό, σάστισμα, τα ψώνια συνεχίστηκαν κανονικά...

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές παραβίασαν τον καταναλωτικό ναό της Ερμού. Ενώ τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν, οι καταναλωτές έδειχναν πλήρως ικανοποιημένοι, με την αύξηση του 1€, ξοδεύοντάς το ανερυθρίαστα. Ουδόλως τους απασχόλησε η έντονη υπενθύμιση εκ μέρους των διαδηλωτών, ότι με 600€ το μήνα δεν μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το κτίριο των αγαπημένων μας βιομηχάνων (ΣΕΒ), όπου και διαδήλωσε την αγάπη της προς αυτούς, με σπρέι και μπογιές, επιτηρούμενη από 2 διμοιρίες και 10-15 ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες που φρόντιζαν για τη διαιώνιση των ταξικών συνόρων.

Η διαδήλωση διαλύθηκε "ησύχως" στο Σύνταγμα. Μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν:
Αλήτες, λέρες εργατοπατέρες...
Καμιά ειρήνη με τ' αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά...
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κρεμασμένοι με σκοινί...
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τ' αφεντικά μαζί...
Το ασφαλιστικό δε λύνεται με νόμους, ή μια ζωή στα κάτεργα ή μια ζωή στους δρόμους...

Στα Προπύλαια

Μερικοί εκ των διαδηλωτών (10-15), ενώ κατευθύνονταν ανέμελοι προς το μετρό λογιζόμενοι, την αποτελεσματικότητα της πορείας και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό κίνημα ώστε να είναι νικηφόρο, διακρίνουν μπροστά από τα Προπύλαια, πάνω στην Παν/μίου, κάποιον άνθρωπο πεσμένο στην άσφαλτο και κάποιους αυτόπτες μάρτυρες να κατηγορούν τους επιβάτες ενός περιπολικού ως υπεύθυνους για το τροχαίο που είχε μόλις συμβεί.

Ο ένστολος θύτης - οδηγός του περιπολικού, αντιλαμβανόμενος ότι συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος, προσπαθεί να τη σκαπουλάρει καλυπτόμενος από 2 συναδέλφους του. Οι παρευρισκόμενοι τον παρεμποδίζουν ζητώντας να αφήσει τα στοιχεία του και να περιμένει την τροχαία. Ο ένστολος το αρνείται πεισματικά μουγκρίζοντας ακατάληπτα, ενώ ευγενική νεανίδα τον τραβάει φωτογραφία. Το ένστολο αυτό παλικάρι, προσπαθεί να απωθήσει τη νεανίδα, τη φωτογραφική της μηχανή και με κινήσεις καράτε επιχειρεί να αποφύγει τους συγκεντρωμένους. Ματαίως. Στην αναμπουμπούλα αυτή, ισχυρίζεται ότι έχασε τον ασύρματό του.

Εντός ολίγων λεπτών (5-10), καταφθάνουν για να προστατέψουν τον ήρωα τους, 4 «ζητάδες», 6 έφιπποι (ευέλικτες μηχανές), 1 διμοιρία που κάνει ζιγκ-ζακ στην Παν/μίου, για να αποφύγει νέο τροχαίο, άλλη μία διμοιρία (Σίνα και Παν/μίου), ασφαλίτες και λοιποί ένστολοι και μη, φρουροί της τάξης και του νόμου. Φυσικά η τροχαία, μοναδική υπεύθυνη γα το συμβάν, εμφανίστηκε μετά από 60 περίπου λεπτά και αρκετή ώρα αφότου το ασθενοφόρο είχε παραλάβει τον τραυματισμένο, από το τροχαίο, νεαρό. Να’ ναι καλά το παλικάρι.

Αφού λοιπόν, όλη η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο κέντρο, είχε περικυκλώσει τους παρευρισκόμενους, παραβιάζοντας το άσυλο, ενώ έψαχνε στα παρτέρια του προαυλίου για τον χαμένο ασύρματο, ο ένστολος-θύτης του τροχαίου, έδωσε τα στοιχεία του στον τροχονόμο, που κάποια στιγμή κατέφθασε. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν.

Το συγκεκριμένο γεγονός, ελάχιστη αξία θα είχε, εάν δε συνέβαιναν κάποια τραγελαφικά γεγονότα, στην ευνομούμενη ετούτη πολιτεία.
- Αντί, ο ένστολος, να ειδοποιήσει το ασθενοφόρο και την τροχαία, προσπάθησε να λακίσει εγκαταλείποντας τον τραυματία. Η αστυνομία πάντα δίπλα μας…
- Η μόνη, δύναμη που δεν κατέφθασε για να περισώσει, τον μπάτσο-ήρωα, από 10-15, περαστικούς, ήταν οι βατραχάνθρωποι.
- Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αντιγράφοντας το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ, περιέγραψαν το γεγονός, στα κετρικά δελτία των καναλιών τους, ως επίθεση των κουκολοφόρων(!!!) και απόπειρα απόσπασης του περιστρόφου καθώς και κλοπή του ασυρμάτου. Επίσης αναφέρθηκε ότι ο μπάτσος που προκάλεσε το τροχαίο, πέφτοντας πάνω στο μηχανάκι του νεαρού, τραυματίστηκε από τους κουκουλοφόρους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο(!!!)…Η ενημέρωση βασική αρχή της δημοκρατίας… Τα σχόλια περιττεύουν…ούτε ένα «και» δεν αντιπροσωπεύει τα πραγματικά γεγονότα.

Αυτά τα ευχάριστα από το εξωτικό κέντρο της Αθήνας…

Οι «Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ»

Ως «Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ», συμμετείχαμε στην πορεία, έχοντας ως πάγια θέση τους ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες. Μοιράστηκαν τα παρακάτω τρικάκια.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τα σχόλια περί εργατοπατέρων, τώρα ξαναμπές σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ που ως γνωστόν δεν έχει εργατοπατέρες και πες τους για αυτοοργάνωση.

Νεοι Εργαζομενοι στη Βιομηχανια των MME είπε...

Ανώνυμε, αν διάβαζες έστω και μία παράγραφο από τα δεδηλωμένα μας, θα αντιλαμβανόσουνα ότι αντιπαλευόμαστε, θεωρία τε και πράξη, κομματικές, ιεραρχικές και συγκεντρωτικές δομές. Ως εκ τούτου συνταυτιζόμαστε με την άποψη του μπάρμπα - Καρόλου ότι "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες".

Παρότι λοιπόν σε ευχαριστούμε για τον κόπο σου να γράψεις το σχόλιό, θα σε συμβουλεύαμε να είσαι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματά σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, όποιος και αν είσαι που το έγραψες, ώρα σου καλή! Εϊμαι η νεανις που τραβούσε τις φωτογραφίες και παραλλήλως δικηγόρος του τραυματία που αναφέρεις στο σχόλιό σου για το περιστατικό στις 19.04.2008. Ψάχνω στο internet την ενημέρωση για εκείνη την ημέρα και πραγματικά είχα φρικάρει με όσα διάβασα μέχρι να πέσω στο σχόλιό σου! Μπορείς να μου πεις πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου?
Εκ των προτέρων ευχαριστώ,
Φιλοθέη Βαρσαμή

Νεοι Εργαζομενοι στη Βιομηχανια των MME είπε...

Φιλοθέη καλημέρα.

Μπορείς να επικοινωνήσεις προσωπικά με τους Νέους Εργαζόμενους στα ΜΜΕ στο: nergmme@gmail.com

Καλή σου μέρα