13/10/08

Κανένας κουριερ δεν είναι πλέον "το παιδί", κανένας εργαζόμενος δεν είναι πλέον μόνος


Είδαμε στους δρόμους την παρακάτω αφίσα και την αναδημοσιεύουμε. Σε καθε κλάδο η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή, ενώ η ταξική αλληλεγγύή πέρα από κλάδους θα στειλει τα αφεντικά στης ιστορίας τους κάδους! Η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη:


6/7/07
Η ACS απολύει 9 courier με την πρόφαση ότι "δεν έχει δουλειά", ενώ αυτό συμβαίνει για την αύξηση των κερδών της μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας.

10/7/07 Καλείται από την Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων (ΣΒΕΟΔ) και το σωματείο εργαζομένων της ACS απεργία ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις καθώς και για συμπαράσταση στους απολυμένους. Πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ACS στην Π. Ράλλη. Στην απεργία παρευρίσκονται πάνω από 150 συνάδελφοι απεργοί. Η απεργία είχε επιτυχία.

-Η ACS φέρνει μπράβους για την τρομοκράτηση των απεργών και το σπάσιμο της συγκέντρωσης, χωρίς όμως να το καταφέρει.

-Οι περισσότεροι απολυμένοι ακολουθούν την δικαστική όδο διεκδικώντας την ακύρωση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και την επαναπρόσληψη τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ:
Τετάρτη 15 Οκτώβρη 10:00 π.μ.


Η ανάρτηση κειμένων γίνεται κατ' επιλογή από τη συλλογικότητα "Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ" χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στο χώρο των ΜΜΕ ή και γενικότερα. Εάν οι φορείς των κειμένων δεν επιθυμούν τη δημοσίευση τους στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nergmme@gmail.com γράφοντας τη λέξη διαγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: